ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ

Μιχαηλίδου Φωτεινή

Λογοθεραπεύτρια

Η υπεύθυνη του Κέντρου Ειδικών θεραπειών “Λογοικόν” Μιχαηλίδου Φωτεινή είναι πτυχιούχος του τμήματος λογοθεραπείας Α.Τ.Ε.Ι. Ιωαννίνων, κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Λογοθεραπευτή και μέλος του συλλόγου Επιστημόνων λογοπαθολόγων – λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ).

Επίσης, κατέχει τον τίτλο του M.ed της Ειδικής Αγωγής έχοντας ολοκληρώσει τις Μεταπτυχιακές της σπουδές στο κοινό εξ αποστάσεως διαπανεπιστημιακό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου & του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας, «Επιστήμες της Αγωγής: Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Ατόμων με Προβλήματα Προφορικού και Γραπτού λόγου».

Έχει λάβει το πιστοποιητικό του Μετεκπαιδευτικού Προγράμματος ΔΕΠ-Υ «Ανίχνευση, Διάγνωση και Αντιμετώπιση Νηπίων, Παιδιών και Εφήβων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας» από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επίσης, είναι κάτοχος πιστοποίησης της γνώσης του Συστήματος Γραφής & Ανάγνωσης Τυφλών Braille.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της πολυετής επαγγελματικής της πορείας έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων που αφορούν τη χορήγηση διαγνωστικών δοκιμασιών και την εφαρμογή προγραμμάτων αποκατάστασης θεραπείας, αποκτώντας εξειδικευμένες γνώσεις σε ένα ευρύ φάσμα διαταραχών επικοινωνίας λόγου και ομιλίας.

Αξιολογεί τις επιδόσεις και τις ικανότητες των παιδιών μέσα από επίσημα εργαλεία αξιολόγησης καθώς είναι πιστοποιημένος συνεργάτης της Ανιχνευτικής δοκιμασίας σχολικής ετοιμότητας Α’ Τεστ αλλά και πιστοποιημένος χορηγητής του ψυχομετρικού εργαλείου Λογόμετρο.

Αναλαμβάνει προγράμματα πρώιμης παρέμβασης καθώς και αποκατάστασης θεραπείας παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας με δυσκολίες στον τομέα του λόγου, της ομιλίας και της κοινωνικής επικοινωνίας, χρησιμοποιώντας μεθόδους στις οποίες έχει εκπαιδευτεί. Ενδεικτικά, τη μέθοδο διδασκαλίας Κοινωνικών δεξιοτήτων SOCIAL STORIES, το Σύστημα Επικοινωνίας μέσω Ανταλλαγής Εικόνων PECS, τη μέθοδο παρέμβασης SIMATA για τη αναπτυξιακή λεκτική δυσπραξία κ.α.

Βάρδαλη Εύα - Μαρία

Εργοθεραπεύτρια

Η Βάρδαλη Εύα-Μαρία είναι Πτυχιούχος Εργοθεραπεύτρια από τη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και παρακολουθεί Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Επίσης, κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Εργοθεραπείας.

Παρέχει υπηρεσίες αξιολόγησης και παρέμβασης σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας με δυσκολίες αδρής, λεπτής κινητικότητας καθώς και δυσκολίες αισθητηριακής ολοκλήρωσης. Έχει εκπαιδευτεί και παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων που αφορούν την αισθητηριακή ολοκλήρωση, τη διαχείριση συμπεριφορών αλλά και σχεδιασμό θεραπευτικού προγράμματος σε παιδιά με Αυτισμό ή/και ΔΕΠ-Υ κ.α.

Μπέρκη Αναστασία

Μ.Sc Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Η Αναστασία Μπέρκη είναι Πτυχιούχος Ψυχολόγος με Μεταπτυχιακό στην Κλινική Ψυχολογία από το τμήμα “Ψυχολογίας της Ιατρικής Σχολής και Επιστημών Υγεία” του Πανεπιστημίου “Gabriele d’Annunzio” της Ιταλίας. Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του ψυχολόγου.

Προσφέρει ατομικές ή ομαδικές υπηρεσίες σε παιδιά, εφήβους, ενηλίκους, γονείς, ζευγάρια και οικογένειες. Έχει εκπαιδευτεί και παρακολουθήσει πλήθος μετεκπαιδευτικών προγραμμάτων σπουδών και σεμιναρίων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ενδεικτικά, Ιατρική Ψυχολογία και Ειδική Αγωγή: Διεπιστημονικές Πρακτικές Σύγκλισης-Προγράμματα εξειδικευμένης επιμόρφωσης του «Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου», Γενική Ψυχιατρική Διαχείριση (GPM) στη Διαταραχή Οριακής Προσωπικότητας από το «Harvard Medical School Distance (e-) Learning», Παιγνιοθεραπεία-μία εναλλακτική μορφή έκφρασης. Το παιδικό ιχνογράφημα, Τεχνικές ανάλυσης και ερμηνείας του παιδικού σχεδίου κ.α. Τέλος, κατέχει πιστοποίηση στηv ψυχοθεραπευτική προσέγγιση, Βιοθυμική́ Ψυχοθεραπεία-Υπνοθεραπεία από το «Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής».