ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ

Μιχαηλίδου Φωτεινή

Λογοθεραπεύτρια

Η υπεύθυνη του Κέντρου Ειδικών θεραπειών “Λογοικόν” Μιχαηλίδου Φωτεινή είναι πτυχιούχος του τμήματος λογοθεραπείας Α.Τ.Ε.Ι. Ιωαννίνων, κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Λογοθεραπευτή και μέλος του συλλόγου Επιστημόνων λογοπαθολόγων – λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ).

Επίσης, κατέχει τον τίτλο του M.ed της Ειδικής Αγωγής έχοντας ολοκληρώσει τις Μεταπτυχιακές της σπουδές στο κοινό εξ αποστάσεως διαπανεπιστημιακό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου & του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας, «Επιστήμες της Αγωγής: Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Ατόμων με Προβλήματα Προφορικού και Γραπτού λόγου».

Έχει λάβει το πιστοποιητικό του Μετεκπαιδευτικού Προγράμματος ΔΕΠ-Υ «Ανίχνευση, Διάγνωση και Αντιμετώπιση Νηπίων, Παιδιών και Εφήβων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας» από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επίσης, είναι κάτοχος πιστοποίησης της γνώσης του Συστήματος Γραφής & Ανάγνωσης Τυφλών Braille.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της πολυετής επαγγελματικής της πορείας έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων που αφορούν τη χορήγηση διαγνωστικών δοκιμασιών και την εφαρμογή προγραμμάτων αποκατάστασης θεραπείας, αποκτώντας εξειδικευμένες γνώσεις σε ένα ευρύ φάσμα διαταραχών επικοινωνίας λόγου και ομιλίας.

Αξιολογεί τις επιδόσεις και τις ικανότητες των παιδιών μέσα από επίσημα εργαλεία αξιολόγησης καθώς είναι πιστοποιημένος συνεργάτης της Ανιχνευτικής δοκιμασίας σχολικής ετοιμότητας Α’ Τεστ αλλά και πιστοποιημένος χορηγητής του ψυχομετρικού εργαλείου Λογόμετρο.

Αναλαμβάνει προγράμματα πρώιμης παρέμβασης καθώς και αποκατάστασης θεραπείας παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας με δυσκολίες στον τομέα του λόγου, της ομιλίας και της κοινωνικής επικοινωνίας, χρησιμοποιώντας μεθόδους στις οποίες έχει εκπαιδευτεί. Ενδεικτικά, τη μέθοδο διδασκαλίας Κοινωνικών δεξιοτήτων SOCIAL STORIES, το Σύστημα Επικοινωνίας μέσω Ανταλλαγής Εικόνων PECS, τη μέθοδο παρέμβασης SIMATA για τη αναπτυξιακή λεκτική δυσπραξία κ.α.

Μπέρκη Αναστασία

Μ.Sc Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Η Αναστασία Μπέρκη είναι Πτυχιούχος Ψυχολόγος με Μεταπτυχιακό στην Κλινική Ψυχολογία από το τμήμα “Ψυχολογίας της Ιατρικής Σχολής και Επιστημών Υγεία” του Πανεπιστημίου “Gabriele d’Annunzio” της Ιταλίας. Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του ψυχολόγου.

Προσφέρει ατομικές ή ομαδικές υπηρεσίες σε παιδιά, εφήβους, ενηλίκους, γονείς, ζευγάρια και οικογένειες. Έχει εκπαιδευτεί και παρακολουθήσει πλήθος μετεκπαιδευτικών προγραμμάτων σπουδών και σεμιναρίων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ενδεικτικά, Ιατρική Ψυχολογία και Ειδική Αγωγή: Διεπιστημονικές Πρακτικές Σύγκλισης-Προγράμματα εξειδικευμένης επιμόρφωσης του «Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου», Γενική Ψυχιατρική Διαχείριση (GPM) στη Διαταραχή Οριακής Προσωπικότητας από το «Harvard Medical School Distance (e-) Learning», Παιγνιοθεραπεία-μία εναλλακτική μορφή έκφρασης. Το παιδικό ιχνογράφημα, Τεχνικές ανάλυσης και ερμηνείας του παιδικού σχεδίου κ.α. Τέλος, κατέχει πιστοποίηση στηv ψυχοθεραπευτική προσέγγιση, Βιοθυμική́ Ψυχοθεραπεία-Υπνοθεραπεία από το «Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής».

ΚΑΡΑΜΑΛΙΚΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑ

Εργοθεραπεύτρια

Η Καραμαλίκη Διονυσία είναι Εργοθεραπεύτρια και Β.Φυσιοθεραπεύτρια. Εργάζεται ως Εργοθεραπεύτρια από το 2019.
Στα πλαίσια της πρακτικής και κλινικής άσκησης, είχε άμεση επαφή και εκπαιδεύτηκε στην αξιολόγηση και θεραπευτική προσέγγιση παιδιών και ενηλίκων με ποικίλες διαταραχές. Συγκεκριμένα διαθέτει εμπειρία σε περιστατικά που αφορούν Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος, Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής/Υπερκινητικότητα, καθώς και Μαθησιακές Δυσκολίες/Δυσλεξία.
Έχει μετεκπαιδευτεί στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση μέσω του Ετησίου Προγράμματος επιμόρφωσης 450 ωρών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ έχει εκπαιδευτεί και στη διδασκαλία Πρώτης Γραφής & Ανάγνωσης με εφαρμογή της Μεθόδου “Μαυρομμάτη”.
Συγχρόνως, πραγματοποιεί κατ’οίκον συνεδρίες σε παιδιά με Δ.Α.Φ και ΔΕΠ/Υ, ενώ ασχολείται με την οργάνωση μελέτης των εν λόγω διαταραχών σε συνεργασία πάντα με τους γονείς.
Από το 2019 εργάζεται σε Δημοτικά σχολεία ως συνοδός παράλληλης στήριξης σε περιπτώσεις παιδιών με Διαταραχές στο Φάσμα του Αυτισμού και Νοητική Αναπηρία.
Το καλοκαίρι του 2022, δημιούργησε την ομάδα “Aqua Special Therapy”, δηλαδή ομαδικά εξατομικευμένα προγράμματα στο νερό που απευθύνονται σε παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές.
Τα συνεχή σεμινάρια και εκπαιδεύσεις που έχει παρακολουθήσει καλύπτουν ενότητες όπως ΔΕΠ/Υ, Δ.Α.Φ, Μαθησιακές Δυσκολίες, Lait Gait Therapy, Αισθητηριακή Παρέμβαση σε παιδιά με ΔΕΠ/Υ, Γραφοκινητικές Δεξιότητες, TEACCH, Βασικές Αρχές Υδροθεραπείας κ.ά.

ΝΕΡΑΝΤΖΑΚΗ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ

Λογοθεραπεύτρια

Η Άννα Μαρία Νεραντζακη είναι Αριστούχος απόφοιτος από το Τμήμα Λογοθεραπείας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της με υποτροφία και εγγράφηκε στο Dean’s List First Honors του Ευρωπαϊκο Πανεπιστημίου Κύπρου σε όλα τα χρόνια της φοίτησής της. Ειδικεύεται στη λογοθεραπευτική παρέμβαση σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας. Η εργασιακή της εμπειρία περιλαμβάνει εργασία σε κέντρα Ειδικών Θεραπειών και οι ατομικές συνεδρίες που έχει πραγματοποιήσει αφορούν παιδιά με καθυστέρηση στην ανάπτυξη του λόγου, γλωσσικές διαταραχές, διαταραχές άρθρωσης, φωνολογικές διαταραχές και διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές. Έχει λάβει μέρος σε πληθώρα Επιστημονικών συνεδρίων και Σεμιναρίων από το 2019 έως και σήμερα. Για την εφαρμογή επιστημονικά τεκμηριωμένων μεθόδων κατέχει τη βασική κατάρτιση στη Μέθοδο Εναλλακτικής Επικοινωνίας ‘’PECS’’ και έχει λάβει πιστοποίηση στην τεχνική ‘’Κοινωνικές Ιστορίες’’ (Social Stories). Επιπλέον, έχει εκπαιδευτεί στην εφαρμοσμένη ανάλυση συμπεριφοράς (ΑΒΑ).

ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ

Εργοθεραπεύτρια

Η Μαρία Κατσούλη είναι απόφοιτη του τμήματος εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και ημερίδων (δυσγραφία, αναπτυξιακές διαταραχές, εγκεφαλική παράλυση) και έχει εκπαιδευτεί στη μέθοδο της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης (Sensory Integration), στο σύστημα δομημένης εκπαίδευσης TEACCH, στο πρόγραμμα εντατικής αλληλεπίδρασης «Intensive Interaction» και στο πρόγραμμα SOS Approach to Feeding (επιλεκτική ή προβληματική σίτιση). Εργάζεται ως παιδιατρική εργοθεραπεύτρια σε απογευματινές δομές έχοντας αποκτήσει εμπειρία σε παιδιά με αναπτυξιακές και νευρολογικές διαταραχές ηλικίας 18 μηνών – 18 ετών.

Ειρήνη Μπόλλα

M.Ed Δασκάλα Ειδικής Αγωγής

Η Ειρήνη Μπόλλα είναι Πτυχιούχος Δασκάλα με Μεταπτυχιακό στην Ειδική Εκπαίδευση από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Επίσης, έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στο τμήμα Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει συμμετάσχει σε εκπαιδεύσεις και σεμινάρια, όπως για τη ΔΕΠ-Υ από το ΕΚΠΑ και του συστήματος εναλλακτικής επικοινωνίας PECS. Ακόμα, Επίσης, κατέχει πιστοποίηση της γνώσης του Συστήματος Γραφής & Ανάγνωσης Τυφλών Braille. Έχει συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά συνέδρια με 4 δημοσιεύσεις στα πλαίσια των μεταπτυχιακών της σπουδών.
Έχει εμπειρία για την εκπαιδευτική αξιολόγηση των μαθησιακών δεξιοτήτων των μαθητών, χρησιμοποιώντας σταθμισμένα εργαλεία, στα οποία έχει λάβει πιστοποίηση, όπως το Αθηνά Τεστ για διάγνωση δυσκολιών μάθησης και το Α’ Τεστ, ως εργαλείο ανίχνευσης μαθησιακών δυσκολιών.
Αναλαμβάνει προγράμματα ειδικής μαθησιακής παρέμβασης για παιδιά σχολικής ηλικίας με νευροαναπτυξιακές ή Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες.